مزایا و معایب هریک از سیستم های مستقل و مرکزی:
سیستم های تهویه مطبوع مستقل
یکی از مزایای استفاده از سیستم های تهویه مطبوع مستقل مانند مینی چیلر، کولر گازی یا اسپلیت و داکت اسپلیت ها استقلال هر واحد در نصب و بهره برداری و امکان استفاده فوری از سیستم سرمایش و گرمایش آن ها است، همچنین در این سیستم ها افراد میتوانند بطور مستقل در واحد و یا یک نقطه از واحد خود از گرمایش سیستم بهره مند شوند. نیاز به چنین سیستمی خصوصاً در اواخر هر فصل اتفاق می افتد، زمانی که سیستم های گرمایشی هنوز شروع به کار نکرده و همیشه افرادی در مجموعه هستند که بر خلاف اکثریت نیاز به دمایی متفاوت جهت احساس رفاه و آسایش دمایی دارند.
· مزایا
- استقلال در هزینه های برق مصرفی هر واحد
- استقلال در هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم در هر واحد
- حذف شبکه کلی لوله کشی از موتورخانه مرکزی تا محل های مصرف در ساختمان
· معایب
- معمولا طول عمر سیستم های مستقل تهویه مطبوع (خصوصا کولر های گازی و اسپلیت) به اندازه سیستم های مرکزی تهویه مطبوع نیست
- در صورتیکه تعداد طبقات ساختمان بیش از چهار طبقه باشد، کندانسورها باید در تراس نصب گردند که این حالت بخش قابل توجهی از مساحت تراس را اشغال میکند و این امر سبب تحمیل صدا و هوای گرم مزاحم به تراس و ساکنین آپارتمان می گردد.
- همچنین در این حالت تعدادی از واحدهای هر ساختمان، کندانسور خود را در نمای طبقه خود نصب میکنند که این امر نیز باعث زشت شدن نمای بیرونی ساختمان نیز میگردد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سیستم تهویه مطبوع مرکزی
سیستم های تهویه مطبوع مرکزی شامل انواع چیلر تراکمی آبی، چیلر تراکمی هوایی، چیلر جذبی و. میباشند که همراه با انتخاب چنین سیستم هایی،انتخاب، خرید و نصب تجهیزات دیگری مانند برج خنک کننده، فن کویل،هواساز اام پیدا میکنند.
· مزایا
در سیستم های تهویه مطبوع مرکزی جدید اولین مزیت اساسی، افزایش راندمان و کارایی همراه با کاهش چشمگیر مصرف برق سیستم مرکزی و ارتقای سطح آسایش افراد حاضر در محیط می باشد.
انتخاب سیستم تهویه مطبوع مرکزی می تواند منجر به کاهش خرید دیماند برق مورد نیاز پروژه و کاهش ظرفیت پست های برق، تابلوها، کابل کشی ها، کنتور برق واحد ها و کلیه موارد مربوط به آن شود. بدیهی است کاهش سرمایه گذاری اولیه در این بخش مورد توجه سرمایه گذاران بوده و حرکتی شایسته در راستای ت های اقتصادی پروژه می باشد.
متوسط طول عمر در سیستمهای تهویه مطبوع مرکزی بیش از 30 سال میباشد که سبب اقتصادی شدن خرید این سیستم ها نسبت به سیستم های مستقل تهویه مطبوع می باشد.
از دیگر مزایای سیستم های تهویه مطبوع مرکزی به عدم اشغال تراس آپارتمان یا متراژ مفید دیگری از زیر بنای هر واحد بوسیله برخی از این تجهیزات میتوان اشاره نمود که این امر نقشی اساسی در استفاده بهینه از فضا و زیبایی واحد های مسی دارد.
· معایب
سیستم های تهویه مطبوع مرکزی ضمن دارا بودن مزایای بسیار، دارای معایبی از جمله هزینه بالای خرید اولیه تجهیزات، هزینه نگهداری بالا، هزینه های لوله کشی و عایق کاری مربوط به انتقال و توزیع سرمایش در کل ساختمان ومحدود بودن تعداد تکنسین های حرفه ای جهت تعمیرات و نگهداری بهینه تجهیزات جدید می باشد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بررسی تجهیزات تهویه مطبوع خانگی یا مستقل
پس از اشاره مختصر فوق به انواع کلی سیستم های تهویه مطبوع مرکزی و مستقل، در ادامه به بررسی کارایی برخی از پرکاربردترین های تجهیزات تهویه مطبوع میپردازیم:
کولرگازی (SPLIT AC UNIT):
امروزه کولر گازی یا اسپلیت ها یکی از پرطرفدارترین و متداول ترین تجهیزات تهویه مطبوع مستقل و خانگی بوده که برای تأمین سرمایش (و بعضاً همراه با گرمایش) در محیط های مختلف مسی، اداری و . مورد استفاده قرار می گیرند.
با نصب کولر گازی در هر قسمت از یک آپارتمان (سالن پذیرایی، اطاق خواب و.) آزادی عمل بیشتری به افراد جهت تنظیم دمای کاملا مستقل از دمای دیگر قسمت های منزل یا اداره را میدهید. کولرهای گازی در انواع دیواری، ایستاده، پرتابل و کاستی ارائه میشوند. که مدل های دیواری از ظرفیت های 9000 تا ظرفیت های 30000، مدل های ایستاده از ظرفیت های 30000 تا ظرفیت های 90000، و مدل های پرتابل در ظرفیت های 7000 تا 14000 ارائه میشوند.
درباره این سایت